Ποια είναι τα κοινά ανταλλακτικά σέρβις τζακιού αερίου;

Ποια είναι τα κοινά ανταλλακτικά σέρβις τζακιού αερίου;

Τι είναι ένα θερμοστοιχείο;

Ένα θερμοστοιχείο είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της θερμοκρασίας χρησιμοποιώντας μεταλλικά σύρματα για τη δημιουργία μικρής τάσης σε ένα κύκλωμα, το οποίο σε ένα τζάκι αερίου μπορεί να λειτουργήσει ως αισθητήρας φλόγας. Σε ένα τζάκι αερίου, είναι γενικά συνδεδεμένα με τη βαλβίδα ελέγχου και θα διακόψουν το αέριο στη μονάδα σε περίπτωση που σβήσει η φλόγα, δηλαδή δεν ανιχνεύεται πλέον ηλεκτρισμός. Αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας για να αποτρέψετε τη συγκέντρωση μη αναμμένου αερίου στο σπίτι σας.

Τι είναι το Thermopile;

Ένα θερμοστοιχείο αποτελείται από πολλά θερμοστοιχεία που παράγουν τάση όταν εκτίθενται σε διαφορά θερμοκρασίας. Έτσι, όταν ένα θερμοσίφωνο μετατρέπει τη θερμική ενέργεια (θερμότητα) σε ηλεκτρική ενέργεια, παράγει ηλεκτρική ενέργεια που κρατά τη βαλβίδα ανοιχτή. Εάν το θερμοσίφωνο δεν θερμαίνεται, η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας προκαλεί το κλείσιμο της βαλβίδας.

Τι είναι ένα Pilot Light ή Pilot Assembly;

Τα πιλοτικά συγκροτήματα αποτελούν σημαντικό συστατικό πολλών τζακιών αερίου, προσφέροντας έναν ασφαλή, βολικό και αξιόπιστο τρόπο ανάφλεξης των φλόγων ενώ παράλληλα παρέχουν πρόσθετη ασφάλεια. Οι δύο κύριοι τύποι πιλοτικού φωτός είναι ένα όρθιο πιλοτικό σύστημα, το οποίο κρατά μια μικρή φλόγα αναμμένη από την οποία μπορεί να ανάψει το χαρακτηριστικό, και ένα σύστημα spark-to-pilot, το οποίο ανάβει μόνο όταν το σύστημα είναι σε χρήση. Οι όρθιοι πιλότοι καταναλώνουν ελαφρώς περισσότερο καύσιμο κατά μέσο όρο, ενώ ένα σύστημα spark-to-pilot είναι πιο περίπλοκο και δυνητικά πιο επιρρεπές στο να χρειάζεται αντικατάσταση.

Τι είναι η βαλβίδα ελέγχου τζακιού αερίου;

Με απλά λόγια, η βαλβίδα ελέγχου σε ένα τζάκι αερίου ελέγχει τη ροή του αερίου προς τον καυστήρα. Αν και αυτό είναι προφανές, είναι σημαντικό να σημειώσετε τους διαφορετικούς τύπους βαλβίδων που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό του τζακιού για να καθορίσετε ποιον τύπο μπορεί να αναζητάτε:

Τι είναι η μονάδα ελέγχου τζακιού αερίου;

Όπως όλοι οι τύποι οικιακών συσκευών, πολλοί κατασκευαστές τζακιών αερίου ενσωματώνουν νέες μορφές τεχνολογίας στα σχέδιά τους. Μια τέτοια καινοτομία είναι η συμπερίληψη ηλεκτρονικών αναφλέξεων και χειριστηρίων. Η ευκολία και η λειτουργικότητα αυτών των εξαρτημάτων εκτιμώνται ιδιαίτερα από ορισμένους ιδιοκτήτες σπιτιού, αλλά με μεγαλύτερη ευελιξία έρχονται πιο περίπλοκες απαιτήσεις ελέγχου. Εδώ μπαίνει μια μονάδα ελέγχου τζακιού αερίου. Έχει σχεδιαστεί για να ερμηνεύει τα ηλεκτρονικά σήματα από το τζάκι και το τηλεχειριστήριο και να τα μετατρέπει σε δράση.